Τούρκος Πρόεδρος της Βουλής: Ανεβάζει τους τόνους έναντι της Γαλλίας και της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ από το βήμα της Συνέλευσης

Από τη Μαδρίτη και το βήμα της 143ης Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter – Parliamentary Union – ICP), ο Μουσταφά Σεντόπ, Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επιτέθηκε στη Γαλλία για μποϊκοτάζ καμπάνιας του Τμήματος Ένταξης και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την αποδο΄χη της ισλαμικής περιβολής στις γυναίκες.

Η Γαλλία μπλόκαρε την διενέργεια της καμπάνιας στη χώρα της παρά το γεγονός ότι έχει υψηλό ποσοστό μουσουλμάνων. Ο Σεντόπ, προσπαθώντας για ακόμα μία φορά να παρουσιάσει την Τουρκία ως προστάτη των όπου γης μουσουλμάνων, σχολίασε πως “πρέπει να αποκαλύψουμε την υποκρισία.” Συνέχισε λέγοντας πως “η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αξίζει εκτίμησης για την προστασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελεί τη βάση του Συμβουλίου της Ευρώπης, δυστυχώς τερματίστηκε μετά τις αντιδράσεις ορισμένων πολιτικών στη Γαλλία, η οποία φιλοξένησε το Συμβούλιο” για να καταλήξει λέγοντας πως “η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και θιγόμενων κοινοτήτων, είτε είναι μουσουλμάνοι είτε όχι“.

“Τάφος Μεταναστών η Μεσόγειος”

Εν συνεχεία, ο Τούρκος πολιτικός κατηγόρησε την Ελλάδα και την ΕΕ ως υπεύθυνες για το τραγικό τέλος που βρίσκουν οι πρόσφυγες που μέσω του Αιγαίου προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες της Ευρώπης. Ξεχνώντας πως όλες μαζί οι αστικές τάξεις της περιοχής – συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης – ευθύνονται για τις τραγικές συνέπειες που βιώνουν οι λαοί της περιοχής λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων που από κοινού διεξάγουν εδώ και δεκαετίες, πρόσθεσε:

Η Μεσόγειος Θάλασσα έχει μετατραπεί σε μαζικό τάφο μεταναστών. Καλώ τόσο την Ελλάδα, η οποία σπρώχνει τις βάρκες των μεταναστών πίσω στην Τουρκία, τους καταδικάζει στην πείνα και βυθίζει τις βάρκες τους, όσο και τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν παίρνουν θέση απέναντι στην Ελλάδα, να αναλάβουν την ευθύνη. Η Τουρκία δεν είναι η αποθήκη μεταναστών της Ευρώπης. Η Τουρκία αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης για τους αιτούντες άσυλο που στοχεύουν να περάσουν στην Ευρώπη για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, ιδίως όσοι διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. Φιλοξενεί ήδη 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, και λαμβάνει νέα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της για να αποτρέψει με ανθρώπινο τρόπο μια νέα εισροή μεταναστών.

Πηγή: Anadolu Ajansi

Δείτε ακόμα...