Τραγωδία στο Νίγηρα: Τουλάχιστον 26 μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά στο σχολείο

(Φωτό αρχείου)

Τουλάχιστον 26 παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε φωτιά που ξέσπασε στο σχολείο τους στο Μαραντί, στον νότιο Νίγηρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσαϊμπού Αμπουμπακάρ. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 26 θάνατοι, 13 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά», είπε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι τα μικρά παιδιά ήταν “πρωτάκια”, μαθητές της προπαρασκευαστικής τάξης «μεταξύ 5 και 6 ετών».

Η φωτιά έπιασε σε αίθουσες διδασκαλίας φτιαγμένες από άχυρο και ξύλο.

Τον Απρίλιο, 20 νήπια, ηλικίας 3,4 και 5 ετών, απανθρακώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε μέσα στις τάξεις τους σε συνοικία της Νιαμέι.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μπαζούμ, υποσχέθηκε πρόσφατα να αντικαταστήσει αυτές τις αίθουσες με μόνιμα κτίρια. Μετά την πυρκαγιά στην Νιαμέι, «επιστήσαμε την προσοχή των αρχών στον κίνδυνο που ενέχουν αυτές οι αχυροκαλύβες – σχολικές αίθουσες», είπε ο Ισούφου Αρζίκα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δασκάλων του Νίγηρα (SNEN). «Είναι καλύτερα να γίνονται μαθήματα κάτω από δέντρα παρά σε αχυροκαλύβες που μετατρέπονται σε εύφλεκτους τάφους για τους μαθητές», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...