Τραμπ: Είμαστε μπροστά με μεγάλη διαφορά. Θέμα προσφυγής στο Ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση της επιστολικής ψήφου

“Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα”, τόνισε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως θα προβεί σε δήλωσε αργότερα σήμερα.

Το Twitter προειδοποίησε σήμερα τους χρήστες του για το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο οποίο αυτός κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν “να κλέψουν” τις εκλογές.

“Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία”, αναφέρει η πλατφόρμα στην επισήμανσή της στο μήνυμα του Τραμπ.

“Είμαστε μπροστά δεν μπορούν να μας φτάσουν” δήλωσε στο μήνυμά του προ ολίγου ο Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε να το ‘τεκμηριώσει’ με παραδείγματα σε πολιτείες που προηγείται, πιθανώς στο πλαίσιο της θέσης του ότι ‘προσπαθούν να μας κλέψουν’ εννοώντας τις επιστολικές ψήφους – όπου δημοσκοπικά προηγείται ο Μπάϊντεν.

“Σκοπός είναι να διασφαλίσουμε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Θα απευθυνθούμε στο Ανώτατο Δικαστήριο να σταματήσει η καταμέτρηση, γιατί δεν θέλουμε να βάζουμε ψήφους στις 4 το πρωί. Γιατί έχουμε νικήσει”.

Δηλαδή ο Τραμπ μετρά ουσιαστικά τις ψήφους αυτών που έχουν ψηφίσει δια ζώσης και όχι με επιστολική ψήφο, και να τις εμποδίσει να καταμετρηθούν, γι΄αυτό λέει ότι έχουμε κερδίσει, και δεν μπορείτε να μου πάρετε τη νίκη…

Η ενδοαστική διαπάλη οξύνεται, και τώρα το λόγο έχουν τα αστικά δικαστήρια, και με δεδομένο την πρόσφατη αλλαγή που έκανε στην επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου που πρόσκεινται στον Τραμπ, η διαπάλη θα πάρει και μάκρος. Σε κάθε περίπτωση όποιος και αν εκλεγεί, η πολιτική θα είναι ίδια, υπέρ του κεφαλαίου και την αναβάθμισή του στη διεθνή αγορά. Με τα λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να υπόκεινται την ανασφάλεια με την ανεργία, την εμπορευματοποίηση της υγείας, ιδίως στην περίπτωση του κορονοϊού που προβλέπεται και ο φετινός χειμώνας να είναι ιδιαίτερα σκληρός.

Πηγή: ΑΠΕ, skaitv

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...