Τραμπ: “Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει κουμάντο”

Τραμπ-ΗΠΑ

Τη στιγμή που ο τραγικός απολογισμός των ΗΠΑ από την πανδημία έχει ξεπεράσει τις 23.000, ο Τραμπ επιμένει πως μόνο αυτός έχει την εξουσία να επανεκκινήσει την οικονομία και γενικά να άρει τα περιοριστικά μέτρα.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών ανακοίνωσαν πως φτιάχνουν ομάδες εργασίας ώστε να εκτιμήσουν και να σχεδιάσουν το πότε θα ήταν ασφαλές να επιστρέψουν σε κανονικές συνθήκες οικονομίας.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά από δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter. Η οποία τόνιζε πως αυτή η απόφαση είναι ζήτημα του ίδιου του προέδρου και όχι των πολιτειών.

Ο Τραμπ ως απάντηση σε αυτή την ανακοίνωση διαβεβαίωσε πως “Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει κουμάντο”. “Δε μπορούν να κάνουν τίποτα χωρίς την έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες διατάξεις του Συντάγματος της χώρας του παραχωρούν αυτή την εξουσία να παρακάμπτει ουσιαστικά τις αποφάσεις των πολιτειών, απάντησε πως “υπάρχουν πολλές”.

Ο κυβερνήτης Τομ Γουλφ της Pennsylvania βέβαια υπογράμμισε πως “βλέποντας πως είχαμε την ευθύνη για το κλείσιμο”. “Νομίζω πως ίσως έχουμε και την κύρια ευθύνη για το άνοιγμα”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...