Τρέχουν και δεν φτάνουν πίσω από τους ιμπεριαλιστές

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
Πηγή: Eurokinissi

Η κυβέρνηση ζήτησε Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, με την παρουσία ερευνητικού σκάφους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, με τηλεδιάσκεψη και κατά τη διάρκειά της οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν την κατάσταση στο Λίβανο, τη Λευκορωσία καθώς και την ελληνοτουρκική ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Φώτο Αρχείου / Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ (23/6/2020) Πηγή: Eurokinissi

Στο κουβάρι αυτών των αντιθέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν έχασε την ευκαιρία για να παρέμβει και ο Πάιατ. Δεν παρέλειψε να εκφράσει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε ένα διάλογο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ακόμη ο Πάιατ τόνισε ότι είναι θέμα αρχής για τις ΗΠΑ η ενθάρρυνση των κρατών για ειρηνική επίλυση της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι ΗΠΑ δεν χάνουν την ευκαιρία. Αξιοποιούν την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, που οι ίδιοι με την πολιτική του «Πόντιου Πιλάτου» ενθαρρύνουν, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους στην Ανατολική Μεσόγειο για συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, προς όφελος των πολυεθνικών εταιρειών.

Πάιατ- Παναγιωτόπουλος-ΛΙμάνι Αλεξανδρούπολης
Πηγή: Eurokinissi

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, όπως και των άλλων αστικών κομμάτων, είναι πολύ μεγάλες, αφού και στα πλαίσια του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, προωθούν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Μάλιστα αποτελούν πρόκληση οι προσπάθειες να παρουσιάσουν τον λύκο ως πρόβατο και όλους εκείνους που ανάβουν το φιτίλι των επικίνδυνων εξελίξεων, υποθάλποντας και την επιθετικότητα της Τουρκίας, ως «πυροσβέστες».

Είναι φανερό για μια ακόμη φορά πως ο λαός μας δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Η πάλη για την ειρήνη, όπως και για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για αποδέσμευση της χώρας από ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Ο λαός χρειάζεται αποφασιστικά, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να χαράξει τη δική του πορεία με σοσιαλιστική οικονομία που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δείτε ακόμα...