Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Ιράκ

Τούρκοι στρατιώτες στο βόρειο Ιράκ

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε μια συμπλοκή στο βόρειο Ιράκ, όπου ο στρατός της ’Αγκυρας διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση « Claw-Lock» κατά Κούρδων, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο ’Αμυνας.

Σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι Τούρκοι στρατιώτες πολεμούσαν μαχητές του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), οργάνωση που κατατάσσεται ως τρομοκρατική από την ’γκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της. Το PKK, το οποίο έχει βάσεις και στρατόπεδα εκπαίδευσης στην αυτόνομη περιφέρεια του ιρακινού Κουρδιστάν, διεξάγει εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους από το 1984. Αυτή έχει σκοτώσει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων.

Η ’γκυρα έχει ξεκινήσει πολυάριθμες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία, το Ιράκ και τη Συρία εναντίον Κούρδων ανταρτών που είναι μέλη ή συνδέονται με το PKK. Η τελευταία, με την ονομασία “Claw-Lock”, εξαπολύθηκε τον Απρίλιο στο βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη προσεχώς νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία με στόχο τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» πλάτους 30 χιλιομέτρων στα σύνορα.

Πηγή΅: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...