Τρία χρόνια χρειάστηκαν στον Υπ. Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο για να συναντηθεί με την ΠΟΕΣ

Ενημέρωση της Επιτροπής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για θέματα αρμοδιότητάς του, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τρία χρόνια χρειάστηκαν στον Υπ. Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο για να συναντηθεί με την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αποτελεί, πραγματικά, είδηση, το ξαφνικό “ενδιαφέρον” του Υπουργού, μιας κυβέρνησης που έχει κατά πολύ πολεμήσει και αγνοήσει την Ομοσπονδία και των αγώνα των στρατιωτικών ακόμη και για τα πιο στοιχειώδη. Η κυβέρνηση δεν έχει θορυβηθεί ούτε απ’ τις αμέτρητες ερωτήσεις που έχει καταθέσει αυτά τα τρία χρόνια η ΚΟ του ΚΚΕ, μεταφέροντας τις αγωνίες και τα προβλήματα των στρατιωτικών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετικό της Δελτίο, χθες Τρίτη 6 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο, Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Χρήστο Μαρινέλη και το μέλος του ΔΣ Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Γεώργιο Σταυροθεόδωρο. Η συνάντηση έγινε στο Στρατόπεδο “Ιωάννη Μεταξά” στην Καστοριά.

Οι στρατιωτικοί μετέφεραν με μορφή υπομνήματος πλήθος προτάσεων της Ομοσπονδίας για σειρά από θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς (ενδεικτικά: ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ, μισθολόγιο Ανθυπολοχαγών ΕΜΘ, βαθμολογική αποκατάσταση καταταγέντων ΑΣΣΥ 1991 κι εντεύθεν, θιγόμενοι άρθρου 32, οικονομικές αποζημιώσεις και αγοραστική δύναμη, νυκτερινή αποζημίωση, επίδομα παραμεθορίου κλπ).

Σύμφωνα με το Δελτίο της Ομοσπονδίας ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν νομοθετικές παρεμβάσεις που θα αφορούν πολλά από τα προβλήματα. Σημείωσε, επίσης, ότι θα ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Δείτε ακόμα...