Τροπολογία για κατάργηση ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης, Ενέργεια και καύσιμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Βουλή ΚΚΕ
Πηγή : Eurokinissi

Τροπολογία για την κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και για την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στην Ενέργεια κ.α. κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

«Σε μια περίοδο που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός σαρώνουν τα λαϊκά εισοδήματα από τις πολιτικές στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την παρακάτω τροπολογία για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.

Η απώλεια των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και την κατάργηση των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και δαπανών», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας. 

Το Άρθρο της τροπολογίας έχει ως εξής:

  1. Καταργείται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  2. Καταργείται ο ΦΠΑ και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και στο ηλεκτρικό ρεύμα, την ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες.
  3. Καταργείται ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία – Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις – Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...