Τσαβούσογλου: ΗΠΑ και άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μια μερίδα χωρών – μελών του ΝΑΤΟ επιθυμεί να συνεχιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατονομάζοντας ωστόσο μόνο τις ΗΠΑ. 

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, «Haber Global TV», ανέφερε ότι «υπάρχουν χώρες της Δύσης που θέλουν να συνεχιστεί ο πόλεμος, με χώρες του ΝΑΤΟ ανάμεσά τους. Και δεν εννοώ μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και άλλα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ».

«Υπάρχουν επίσης εκείνοι που θέλουν να σαμποτάρουν μια συμφωνία για τα σιτηρά, αλλά δεν είναι οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ συνεισέφεραν στην κατάληξη μιας τέτοιας συμφωνίας, αίροντας περιορισμούς στις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων, ξεμπλοκάροτνας λιμάνια και τραπεζικές επιχειρήσεις. Όμως υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να σαμποτάρουν τη συμφωνία», συμπλήρωσε στη συνέντευξή του ο Μ. Τσαβούσογλου.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που εντείνονται τα παζάρια της τουρκικής τάξης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, που επιθυμούν να διατηρήσουν την Τουρκία στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, ώστε να μην διαταραχθεί η συνοχή της λυκοσυμμαχίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας μαίνεται.

Δείτε ακόμα...