Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες δε μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ

Μελβούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
Φώτο Αρχείου / Μελβούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας / Πηγή: Eurokinissi

Συνέχειας η ρητορική προκλήσεων από την Τουρκία στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Αυτή τη φορά από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ο οποίος τόνισε ότι εφόσον «δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο». Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες «…δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ…» (!)

Συγκεκριμένα η δήλωσή του ανέφερε ότι : «Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις.»

Στο μεταξύ νέες απειλές εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας αναφέροντας πως δεν υποχωρεί και μάλιστα έχουν δοθεί εντολές στο τουρκικό ναυτικό, την αεροπορία και τον στρατό.

Με πληροφορίες απο skai.gr

Δείτε ακόμα...