Τσαβούσογλου: «Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην Ελλάδα που έχει οπλίσει τα νησιά, στη γλώσσα που καταλαβαίνει»

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται από πλευράς Τουρκίας οι δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων περί «στρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών. Την σκυτάλη πείρα εκ νέου, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην Ελλάδα που έχει οπλίσει τα νησιά, στη γλώσσα που καταλαβαίνει».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι η Τουρκία έστειλε δύο επιστολές στον ΟΗΕ σχετικά με τον εξοπλισμό των νησιών, στις οποίες η Ελλάδα δεν έχει απαντήσει: «Είναι τα αποφασιστικά και σίγουρα βήματά μας που οδηγούν την Ελλάδα σε μια τέτοια φρενίτιδα. Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε νομική απάντηση. Έχουμε γράψει και μια τρίτη επιστολή. Θα δούμε πότε θα γράψει η Ελλάδα μια επιστολή με δημαγωγικό περιεχόμενο», είπε.

Σε Αιγαίο και Μεσόγειο δεν δίνουμε τα δικαιώματά μας σε κανέναν

Ο Μ. Τσαβούσογλου επέκρινε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, λέγοντας «σε αυτή την απόφαση των ΗΠΑ θα απαντήσουμε με συγκεκριμένα βήματα. Αν θέλετε να κάνετε απόβαση στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

«Μιλήσαμε με τις ΗΠΑ, τους είπαμε ότι δεν πρέπει να γίνονται το παιχνίδι τους (της Ελλάδας)είπε ο Τσαβούσογλου και συνέχισε: «Έχουμε πει τα βήματα που θα κάνουμε για την Κύπρο. Σε Αιγαίο και Μεσόγειο δεν δίνουμε τα δικαιώματά μας σε κανέναν. Ο καθένας πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του για αυτό».

Δείτε ακόμα...