Τσίπρας: Συμπολίτευση στους επιχειρηματικούς ομιλους

ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας
Πηγή: Eurokinissi

Χτες  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συνέντευξη τύπου στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. Ο Τσίπρας επεσήμανε για άλλη μια φορά την υπεύθυνη και εποικοδομητικη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ, τονίζοντας ότι εύχεται η να ΝΔ να πετύχει! Μαλιστα ζήτησε και όλα τα κόμματα να βάλουν πλάτη, λέγοντας ότι δεν εχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν και να αντιπαρατίθενται, αλλά να συμβάλλουν ώστε να έχουμε τα καλύτερα. Ζητώντας δηλαδη από το λαό -όπως και τα άλλα αστικά κόμματα- τον αφοπλισμό του, την υποταγή του στα συμφέροντα της αστικης τάξης.

Για την υγεία, κάνοντας κριτική στην κυβέρνηση για τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά ατομικής προστασίας των υγειονομικών, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντας κυβερνηση, είχε καταφέρει να κάνει προσλήψεις προσωπικού. Ο Τσίπρας ξέχασε να πει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην μείωση της κρατικής επιχορήγησης στο δημόσιο σύστημα υγείας, στήριξε την εμπορευματοποίησή της. Που τα αποτελέσματα της βιώνουμε με τραγικό τρόπο.

Ο Τσίπρας ζήτησε την ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, με ζεστό κρατικό χρήμα, αλλά και μέσω της απαλλαγής τους ουσιαστικα από το λεγόμενο μισθολογικό κόστος. Λέγοντας χαρακτηριστικά για την εργασια, ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν επιδοτουν την ανεργία….επιδοτούν την εργασια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουμε πήρε η σκυτάλη από τη ΝΔ για την περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δυναμης, για την διόγκωση της ανεργίας.

Ο Τσίπρας, ξέχασε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε την εκ περιτροπής εργασία, διεύρυνε τις ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, έχει και την δική του υπογραφή. Για τον κατώτατο μισθό, υλοποίησε και επέκτεινε τις αντεργατικές ρυθμίσεις, με το νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου, που προβλέπει τον καθορισμό του από το κράτος, με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα των επιχειρησεων. Στο ασφαλιστικό, παίρνοντας την σκυτάλη από την ΝΔ, θωράκισε το νόμο Κατρουγκαλου με στόχο την απαλλαγή του κράτους από το λεγόμενο κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΚΑ συστήματος.

Σχετικά με τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις εντός της ΕΕ στο πλαίσιο και της ανισόμετρης ανάπτυξης, για το ποιος θα έχει τις λιγότερες ζημιές, τις χαρακτήρισε ως αντιθέσεις μεταξύ βορείων και νοτίων…

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει περισσότερο κράτος στην υπηρεσία ικανοποίησης των αναγκών αναπαραγωγής του κεφαλαίου. Το ζητούμενο όμως δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο κράτος για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Το ζητούμενο είναι ένα άλλο κράτος, το κράτος της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικοποιημένης παραγωγής που θα έχει στο επίκεντρό της την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...