Τζ. Μπάιντεν: Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα συνεχίσουν την κοινή προσέγγισή τους κατά της Ρωσίας

Σε μια διακομματική κοινή προσέγγιση κατά της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας ελπίζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ>

Προφανώς αυτή είναι η ανάγνωση του αποτελέσματος από την πλευρά Μπάιντεν που είπε πως  οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να συνεχίσουν την διακομματική προσέγγισή τους στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία. 

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα προσκαλέσει μέλη των δύο κομμάτων στον Λευκό Οίκο μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στη Βόρεια Αφρική και στην Ασία, προκειμένου να συζητήσουν την προσέγγιση αυτή.

Ανέφερε ακόμα πως οι ψηφοφόροι έκαναν σαφές πως «δεν θέλουν κάθε ημέρα από εδώ και πέρα να δίνεται αέναη πολιτική μάχη», και επανέλαβε ότι οι οπαδοί του Τραμπ είναι μειοψηφία στους Ρεπουμπλικανούς.

Πρόσθεσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, (παρότι) διαφωνούμε σθεναρά για τα ζητήματα, είναι αξιοπρεπείς, έντιμοι άνθρωποι».

Ο Τζο Μπάιντεν ξαναείπε πως «έχει την πρόθεση» να διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2024, όμως θα το επιβεβαιώσει «στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

«Πρόθεσή μου είναι να είμαι υποψήφιος», δήλωσε διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα πρόκειται για «οικογενειακή απόφαση» και πως «δεν νιώθω απολύτως καμιά πίεση να επιλέξω σήμερα, αύριο, οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο προκάτοχός μου», εξήγησε ο κ. Μπάιντεν στον Τύπο στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών λέγοντας πως  «ενώ ο Τύπος και οι ειδικοί προέβλεπαν γιγαντιαίο κόκκινο κύμα, δεν είχαμε τίποτα τέτοιο», αναγνωρίζοντας πάντως την απελπισία πολλών ψηφοφόρων, ειδικά εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...