Τζ. Πάιατ: Συχαρίκια σε ΝΔ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ για τη θητεία του ως Πρέσβης

EUROKINISSI

Σε διάφορα σημεία της συνέντευξής του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τον τρόπο που συνεργάστηκε και με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για τη μεγάλη «πρόοδο» που έκαναν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ειδικά μετά το 2017 και τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον …«διαβολικά καλό» Ντ Τραμπ.

Λέει λοιπόν ο Πάιατ, κάνοντας μια ανασκόπηση της θητείας του, ότι «χρειάστηκε σκληρή δουλειά και από τις δύο πλευρές για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Είχα το προνόμιο να έχω εξαιρετικούς Ελληνες συνομιλητές και είμαι πολύ ευγνώμων για την πρόσβαση, το σεβασμό και τη συλλογικότητα που επέδειξαν καθώς είναι όλοι τους πολύ διαφορετικοί (…) Θα πω επίσης ότι δεν υπάρχει κανείς που θα υπέθετε τον Ιανουάριο του 2017 ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο δυνατά και θετικά όσο εξελίχθηκαν τα επόμενα τέσσερα χρόνια και είμαι πολύ περήφανος για αυτό».

Χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρέσβης «στάζει μέλι» για τη συνεργασία που είχε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις στη θητεία του, ξεχωρίζοντας ως ορόσημο το 2017, όταν οριστικοποιήθηκε ο «στρατηγικός διάλογος» Ελλάδας – ΗΠΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο.

Γι’ αυτό ο Πάιατ αισθάνεται την ανάγκη «τιμής ένεκεν» να πει και δυο καλά λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι οι «συμπάθειες» που έχει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι διαχρονικές και ότι κρατιούνται «ζεστές» για κάθε μελλοντική αξιοποίηση.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...