Τζέφρι Πάιατ: Πλασιέ αμερικάνικων μονοπωλίων ακόμα και για τον κορονοϊό

Πάιατ
Πηγή: Eurokinissi

Όσο η ελληνική αστική τάξη και οι ελληνικές κυβερνήσεις που την εκπροσωπούν δένονται πιο στενά στο αμερικανοΝΑΤΟϊκό άρμα, τόσο περισσότερο αέρα αποκτάει ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Ο Τζέφρι Πάιατ, με το πλούσιο, σε αντιδραστικά – αντιλαϊκά αποτυπώματα, βιογραφικό του (Ονδούρα, Ινδία, Ουκρανία και Ελλάδα), εκμεταλλεύεται ακόμα και την πανδημία του κορονοϊού για να εξασφαλίσει συμφωνία του ελληνικού κράτους με αμερικάνικο κολοσσό όταν θα έχει έτοιμο το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σε άρθρο του στην εφ. “Τα Νέα”, με περισσό θράσος, κατονομάζει ένα σωρό αμερικάνικα μονοπωλιακά μεγαθήρια που λυμαίνονται την ελληνική αγορά και ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό.

Κάνοντας το άσπρο μαύρο, φτάνει στο σημείο να αποθεώνει τις “αμερικανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα” οι οποίες “επέδειξαν τεράστια γενναιοδωρία και η ευρηματικότητά τους βοήθησε τη χώρα να αντιμετωπίσει την κρίση”!

Ποιος μιλάει!;

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, της χώρας που έχει καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, που ο λαός της μετράει πάνω από 70.000 νεκρούς, που ο Πρόεδρός της καλεί το λαό να πίνει… χλωρίνη.

Στο κάδρο του έχει και την Ελληνική κυβέρνηση που συνεργάζεται τόσο στενά και καλά με τις ΗΠΑ. Ως καλός πλασιέ, εξαίρει ονομαστικά και τους υπουργούς… πελάτες του.

Για μα μην έχουμε παρεξηγήσεις ποιον πρέπει να προτιμήσει η Ελληνική κυβέρνηση στη σύγκρουση με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (κυρίως Κίνα και Ρωσία) φροντίζει να μας θυμίσει τους τομείς στους οποίους θέλει να επενδύσει το αμερικάνικο κεφάλαιο:

“Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε αμερικανικές επενδύσεις σε κομβικούς τομείς όπως η ενέργεια και οι υποδομές, περιλαμβανομένων του λιμένα της Αλεξανδρούπολης και του FSRU, νέων αδειών αιολικών πάρκων και των Ναυπηγείων Ελευσίνας: αυτοί είναι μακροπρόθεσμοι στόχοι των οποίων η στρατηγική αξία δεν έχει αλλάξει. Βλέπουμε επίσης μεγάλες μακροπρόθεσμες προοπτικές στον τουρισμό με προμετωπίδα την επένδυση στο Ελληνικό, που τελικά ξεκινά.”

Οι επενδύσεις όμως θέλουν και το ανάλογο περιβάλλον. Φροντίζει η κυβέρνηση της ΝΔ γι’ αυτό με πληθώρα αντεργατικών ΠΝΠ, συνεχίζοντας στο δρόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ακόμα...