Τζέικ Σάλιβαν: Συζήτησε τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ με ομολόγους του της Βαλτικής

ΝΑΤΟ

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν συζήτησε την κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθώς και τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη με τους συναδέλφους του από τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία σε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη, σύμφωνα με δήλωση που δημοσίευσε η Υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με ομολόγους του από τη Βαλτική, για την ευρωπαϊκή ασφάλεια υπό το πρίσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε τη αταλάντευτη δέσμευση των ΗΠΑ στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες για την ενίσχυση της συλλογικής μας άμυνας, καθώς και τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη», σημείωσε ο Λευκός Οίκος.

Η επόμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι συμμετέχοντες θα καθορίσουν μια νέα στρατηγική αντίληψη, θα επανεξετάσουν τα θέματα ενίσχυσης της συμμαχίας και τις συνέπειες της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής υπό το πρίσμα της ασφάλειας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...