Τζο Μπάιντεν: Στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε σύνοδο κορυφής των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ
Φώτο Αρχείου/ Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε σύνοδο κορυφής των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ – 14/6/2021 – Πηγή: Twitter

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με τους ηγέτες των υπολοίπων κρατών-μελών του NATO για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με αμερικανικές και άλλες πηγές ενημερωμένες σχετικά που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τρεις από τις πηγές, ο Τζ. Μπάιντεν σκοπεύει να συναντηθεί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του NATO στις Βρυξέλλες την 23η Μαρτίου, ωστόσο επισήμαναν ότι οι σχεδιασμοί του Λευκού Οίκου βρίσκονται ακόμη υπό οριστικοποίηση και μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την πορεία του πολέμου.

Μια από τις πηγές αυτές είπε ότι ο Τζ. Μπάιντεν ενδέχεται να ταξιδέψει επίσης στην Πολωνία. 

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους Ευρωπαίους συμμάχους της, ωστόσο, πρόσθεσε, για την ώρα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πιθανολογούμενο ταξίδι του Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...