Β. Δάγκα: Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο λαός μπορεί να ακουμπήσει στο ΚΚΕ

Στη συνολική προσπάθεια αναμόρφωσης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς το σύστημα έχει ανάγκη από μία εναλλακτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα, σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χτες βράδυ στην ΕΡΤNews.

Όπως τόνισε, η εκλογή του νέου προέδρου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί και είχε αναλάβει υποθέσεις του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και κατά την κυβερνητική του θητεία.

Όσο για το πολιτικό σκέλος, ο νέος πρόεδρος εξήγγειλε ορισμένα πράγματα που περιέχονται στο πρόγραμμα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, όπως η πρόταση για μισθοφορικό στρατό, ενώ προσπαθεί να πείσει ότι μπορούν να ταιριάξουν τα συμφέροντα εκμεταλλευτών και εκμεταλλευομένων.

Την ίδια ώρα στηρίζεται από ένα επιτελείο που απαρτίζεται από υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που υλοποίησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στελέχη δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως και αυτά που δεν τον στήριξαν, παρά τις διαφορές τους.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε εργαζόμενους και νέους που βλέπουν καθημερινά αδιέξοδα στη ζωή τους, αλλά μπορούν να ακουμπήσουν στη συμπόρευση με το ΚΚΕ και αυτό να εκφραστεί και στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές.

Σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες, η Β. Δάγκα επισήμανε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης του εχθρικού κράτους και της εγκληματικής πολιτικής της ΝΔ, των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ, μια πολιτική που λέει ότι είναι προτιμότερο να δίνονται αποζημιώσεις παρά να γίνουν αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα.

Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη οργάνωσης του αγώνα πλημμυροπαθών για ουσιαστική οικονομική ενίσχυση, για μέτρα για την υγεία του λαού και την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής.

Αχτίδα φωτός, είπε χαρακτηριστικά, σε αυτή την κατάσταση, ήταν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, σωματείων και μαζικών φορέων, που απέδειξαν ξανά ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής.

Τέλος, αναφορικά με την ακρίβεια, υπογράμμισε ότι απαιτούνται άμεσες ανάσες ανακούφισης του λαού και γι’ αυτό πρέπει να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΚΚΕ για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και κατάργηση των έμμεσων φόρων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...