Β. Δάγκα: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει το ΚΚΕ

Βιβή Δάγκα κκε

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε περιέχει άρθρα που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που έχει εκφράσει το ΚΚΕ, σημείωσε η βουλευτής του Κόμματος, Βιβή Δάγκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν αρνείται την ανάγκη να ρυθμιστούν ζητήματα δύο ανθρώπων που συμβιώνουν ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ούτε να ρυθμιστούν οι σχέσεις του παιδιού με τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονέα, Ωστόσο, οι επιφυλάξεις του ΚΚΕ αφορούν τα άρθρα στο νομοσχέδιο που αντικειμενικά ανοίγουν τον δρόμο για τεκνοθεσία με άλλους τρόπους εκτός από τις δομές παιδικής προστασίας, όπως η παρένθετη μητρότητα και οι υιοθεσίες από τρίτες χώρες, ακόμα και εκτός ΕΕ.

Συνεπώς πλούσια ζευγάρια θα μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, στο πλαίσιο ακραίας εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και επί της ουσίας να αγοράσουν παιδιά.

Τέλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι στη συζήτηση έχουν δημιουργηθεί τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, δηλαδή ορισμένοι προσπαθούν να πείσουν ότι ή θα είσαι με το «πατρίς θρησκεία οικογένεια» και με ομοφοβικά παραληρήματα ή θα είσαι με την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...