Β. Μεταξάς: Αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο η επιτελική ανικανότητα του αστικού κράτους

Σε δήλωση του ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ για τα προβλήματα στην περιοχή από την κακοκαιρία σημειώνει: 

«Αίσχος! Η κανονικότητά τους είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος! Πριν με τις πυρκαγιές, τώρα με τις πλημμύρες, αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο για το λαό η επιτελική ανικανότητα του αστικού κράτους.

Καμία απολύτως προετοιμασία όλο το προηγούμενο διάστημα, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε αντίστοιχες καταστάσεις.

Καμία προετοιμασία, όμως, ακόμα και αφού υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την καταστροφή που έρχεται!

Εδώ και μέρες υπήρξε η πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους για πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα στο Βόλο και στη Μαγνησία και αντί να παρθούν όλα τα έκτακτα μέτρα για τον καθαρισμό φρεατίων, δημιουργία αναχωμάτων – έστω και της τελευταίας στιγμής – σε επικίνδυνα σημεία για την υπερχείλιση ποταμιών και ρεμάτων, η όλη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού έμεινε στις προειδοποιήσεις για τις μετακινήσεις και στα γνωστά πλέον μηνύματα του “112”.

Θρηνούμε ήδη έναν νεκρό και η καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην πνιγεί κυριολεκτικά ο Βόλος και η Μαγνησία!»

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ανέσυρε χωρίς τις αισθήσεις του έναν 70χρονο κτηνοτρόφο που καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε, ενώ αγνοείται και ένας άνδρας ο οποίος παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι του Βόλου ενημερώθηκαν για την απαγόρευση που επέβαλε η αστυνομία, μπροστά την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων.

Δείτε ακόμα...