Β. Βολοντίν: Αντίποινα με τη χρήση ισχυρότερων όπλων θα επιφέρουν οι προμήθειες όπλων στο Κίεβο

State Duma Speaker Vyacheslav Volodin TASS
State Duma Speaker Vyacheslav Volodin TASS

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν προειδοποίησε σήμερα Κυριακή, ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για επιθέσεις στη Ρωσία θα οδηγούσαν σε αντίποινα με χρήση ισχυρότερων όπλων.

«Οι προμήθειες επιθετικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου θα οδηγούσαν σε παγκόσμια καταστροφή. Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ στείλουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις ή σε απόπειρα κατάληψης εδαφών μας, μια απειλή που έχουν κάνει, αυτό θα προκαλούσε αντίποινα με τη χρήση ισχυρότερων όπλων», έγραψε ο Βολοντίν στο λογαριασμό του στο Telegram.

Κατάγγειλε ως αβάσιμα τα επιχειρήματα άλλων χωρών ότι «οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χρησιμοποίησαν ποτέ όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις». «Αυτές οι δυνάμεις δεν αντιμετώπισαν ποτέ μια κατάσταση όπου η ασφάλεια των πολιτών τους ή η εδαφική τους ακεραιότητα διακυβευόταν», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ, της γερμανικής Bundestag, της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας και άλλους Ευρωπαίους βουλευτές να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους για την ανθρωπότητα. «Με τις αποφάσεις τους, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες ωθούν τον κόσμο σε έναν καταστροφικό πόλεμο, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα είναι πολύ διαφορετικές από ό,τι έχουν δει μέχρι τώρα, όταν μόνο η στρατιωτική και κρίσιμη υποδομή που χρησιμοποιείται από το καθεστώς του Κιέβου έχει δεχθεί επίθεση. Οι δυτικοί πολιτικοί που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, αγνοώντας την τεχνολογική υπεροχή των ρωσικών όπλων, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια παγκόσμια καταστροφή που θα εξαφάνιζε τις χώρες τους», κατέληξε ο Βολοντίν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...