Β. Βολόντιν: Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς τη Ρωσία είναι αδύνατη

Βιάτσεσλαβ Βολοντίν (Vyacheslav Volodin), Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Βιάτσεσλαβ Βολοντίν (Vyacheslav Volodin), Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Vyacheslav Volodin δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram την Παρασκευή, ότι η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς τη Ρωσία είναι αδύνατη και οι ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών πρέπει να άρουν τις κυρώσεις και να δρομολογήσουν το Nord Stream 2, διαφορετικά θα περιπλέξουν περαιτέρω τις ζωές των πολιτών τους.

“Η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης χωρίς τη Ρωσία είναι αδύνατη. Ήρθε η στιγμή της αλήθειας για τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών”, δήλωσε ο Βολοντίν. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δύο διεξόδους από την κατάσταση «την οποία έχουν προκαλέσει στον εαυτό τους. Ή να καταργήσουν τις παράνομες κυρώσεις κατά της χώρας μας και να εκμεταλλευτούν πλήρως το Nord Stream 2, ή να αφήσουν τα πάντα ως έχουν, κάτι που θα οδηγήσει σε οικονομικά προβλήματα και θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τις ζωές των πολιτών».

Πρόσθεσε ότι πέρυσι τα ευρωπαϊκά κράτη αγόρασαν 341 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, «εκ των οποίων σχεδόν το 50% είναι αέριο ρωσικού αγωγού. Οι κυρώσεις που στοχεύουν τη χώρα μας οδήγησαν σε ενεργειακή κρίση στα ευρωπαϊκά κράτη που τις ξεκίνησαν», τόνισε ο Βολοντίν. Ως αποτέλεσμα, σημείωσε, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπάθησε να λύσει το δίλημμα της έλλειψης αερίου κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αλγερία, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Ακόμη και αν επανακατευθυνθούν όλες οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τις χώρες της ΚΑΚ, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αντισταθμίσει το 62,8% του όγκου που προμήθευε προηγουμένως η Ρωσία», επεσήμανε ο Βολοντίν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...