Β. Βολοντίν: Οι ΗΠΑ θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αποικία, όχι σε ανεξάρτητη χώρα

Βιάτσεσλαβ Βολοντίν (Vyacheslav Volodin), Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Βιάτσεσλαβ Βολοντίν (Vyacheslav Volodin), Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ότι η ηγεσία των ΗΠΑ θέλει να κάνει την Ουκρανία αποικία της, να αποσπάσει όλους τους πόρους από τη χώρα και να τους χρησιμοποιήσει για να αποδυναμώσει τη Ρωσία,

Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Αμερική θέλει να δει «μια δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα Ουκρανία».

«Οι ΗΠΑ είχαν οκτώ χρόνια για να κάνουν την Ουκρανία «δημοκρατική, ανεξάρτητη, κυρίαρχη και ευημερούσα», όταν μετά το πραξικόπημα Αμερικανοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές έλεγχαν στην πραγματικότητα το καθεστώς του Κιέβου. Αλλά αντί να αναπτύξουν τη χώρα, η Ουκρανία, η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες, λεηλατήθηκε», έγραψε ο πρόεδρος της Δούμας, σημειώνοντας ότι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «έκλεισαν ανεπιθύμητα μέσα ενημέρωσης, δολοφονήθηκαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, απαγορεύτηκαν τα πολιτικά κόμματα» και «κανείς από τη διεφθαρμένη κυβέρνηση δεν σκέφτηκε τον ουκρανικό λαό».

«Όχι, η Ουάσιγκτον δεν χρειάζεται μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Η ηγεσία των ΗΠΑ θέλει να την κάνει αποικία της. Να αποσπάσει όλους τους πόρους από τη χώρα και να τη χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για να αποδυναμώσει τη Ρωσία. Όλος ο κόσμος έχει δει σε τι έχει οδηγήσει η αμερικανική δημοκρατία» τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και τη Γιουγκοσλαβία. Καμία από αυτές τις χώρες, τις οποίες η Ουάσιγκτον ήθελε επίσης να κάνει δημοκρατικές και ευημερούσες, δεν κέρδισε. Ακριβώς το αντίθετο. Οι κάποτε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν πέσει στο χάος και την καταστροφή, οι πολίτες τους αντιμετωπίζουν μια ανθρωπιστική καταστροφή. Για παράδειγμα, στο Αφγανιστάν, εδώ και είκοσι χρόνια από την παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250.000 άμαχοι, ο πληθυσμός εξαθλιώθηκε», σημείωσε.

Δείτε ακόμα...