Β. Ζελένσκι: Υπαρκτό ενδεχόμενο ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας

Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άσκηση
Φώτο Αρχείου / Ειδικές Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άσκηση / Πηγή: ArmyInform

Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με την γειτονική Ρωσία είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα, δήλωσε χθες, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο επιθυμεί να έχει μία ουσιαστική συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Φόρουμ Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Γιάλτας (YES), σχετικά με το αν θα μπορούσε να γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία, η οποία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και υποστηρίζει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ο Ζελένσκι απάντησε: «Νομίζω ότι μπορεί».

«Είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτή η πιθανότητα» ανέφερε.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί, αλλά εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν δέχθηκε σαφή απάντηση στο αίτημά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ -μια κίνηση που είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε την αντίδραση της Μόσχας.

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα οξύνθηκαν νωρίτερα φέτος, όταν επιδεινώθηκαν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία και η Ρωσία συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό στρατευμάτων κοντά στα σύνορα.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...