Βαρκελώνη: Φωτιά που κατέστρεψε ένα εγκαταλελειμμένο υποκατάστημα τραπέζης

Φωτιά που κατέστρεψε ένα εγκαταλελειμμένο υποκατάστημα τραπέζης στη Βαρκελώνη
Φωτιά που κατέστρεψε ένα εγκαταλελειμμένο υποκατάστημα τραπέζης στη Βαρκελώνη / Πηγή: RTE

Μια φωτιά που κατέστρεψε ένα εγκαταλελειμμένο υποκατάστημα τραπέζης στη Βαρκελώνη, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο δύο οικογένειες, στοίχισε σήμερα το πρωί τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

«Πυροσβέστες διέσωσαν τέσσερα άτομα και επιχείρησαν να επαναφέρουν στη ζωή άλλους τέσσερις (δύο ενήλικες, ένα νήπιο και ένα βρέφος), οι οποίοι όμως κατέληξαν», έγραψε η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαρκελώνης στο Twitter.

Το νήπιο ήταν τριών ετών και το βρέφος τριών μηνών, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3.

Οι άλλοι τέσσερις άνθρωποι, που διασώθηκαν και απομακρύνθηκαν από τον τόπο της πυρκαγιάς, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το τραγικό συμβάν, φέρνει στην επιφάνεια και πάλι την τραγική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες άστεγοι (ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά και βρέφη), που βρέθηκαν στον δρόμο όταν οι τράπεζες κατάσχεσαν τα σπίτια τους κατά την διάρκεια της κρίσης την περασμένη δεκαετία.

Πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και κάτω από γέφυρες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε από την προσπάθεια τους να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν…

Περίπου πριν από ένα χρόνο πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, όπου είχαν καταλύσει άστεγοι και μετανάστες στην Μπανταλόνα, ένα προάστιο της Βαρκελώνης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...