Βενεζουέλα: Αμερικανός κατάσκοπος συνελήφθη κοντά σε διυλιστήριο

Βενεζουέλα Καράκας
Καράκας, Βενεζουέλα

Κατάσκοπος των ΗΠΑ συνελήφθη κοντά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ν. Μαδούρο.

Ο άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη στην βορειοδυτική πολιτεία Φάλκον, όπου κατασκόπευε τα διυλιστήρια Amuay και Cardon. Σύμφωνα με τον Μαδούρο “συνελήφθη ναυτικός που υπηρετούσε στις βάσεις της CIA στο Ιράκ, ενώ είχε στην κατοχή του εξειδικευμένα όπλα, μεγάλα ποσά δολαρίων και άλλα αντικείμενα”. Δε δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες πέρα από το ότι βρίσκεται υπό κράτηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση.

Οι Amuay και Cardon αποτελούν το Κέντρο Διύλισης Paraguana, το οποίο επεξεργάζεται 971.000 βαρέλια την ημέρα. Και οι δύο έχουν διακοπεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια που η αντιπολίτευση κατηγορεί για κακοδιαχείριση και έλλειψη συντήρησης.

Ο λόγος για τον κατάσκοπο των ΗΠΑ έρχεται μετά από δικαστήριο της Βενεζουέλας τον περασμένο μήνα, όπου καταδίκασε δύο Αμερικανούς σε 20 χρόνια φυλάκισης για το ρόλο τους σε μια αποτυχημένη εισβολή τον Μάιο.

Επιπλέον ο Μαδούρο δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποτρέψει μια σχεδιασμένη έκρηξη σε άλλο διυλιστήριο πετρελαίου, το El Palito στην πολιτεία Carabobo.

Μετά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Παρασκευή μια νέα πρωτοβουλία διανομής καυσίμων και ανέφερε ότι σχεδιάζει νέα έργα διύλισης, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...