Βενεζουέλα: Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για την επιθετικότητα των ΗΠΑ

ΚΝΕ Βενεζουέλα
Φώτο Αρχείου / Από πορεία στη Θεσσαλονίκη της ΚΝΕ για τη στήριξη του λαού της Βενεζουέλας 5/2/2019

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα απαιτεί με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Μάλιστα, σε μια περίοδο που ο ίδιος ο αμερικανικός λαός πληρώνει με τη ζωή του την πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Ειδικά τις τραγικές ελλείψεις στην Υγεία.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Μάρτη η κυβέρνηση των ΗΠΑ επικήρυξε τον Μαδούρο και 12 ακόμα νυν και πρώην αξιωματούχους της Βενεζουέλας. Οι κατηγορίες που τους προσήψαν είναι η εμπλοκή τους σε διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται πως, σε συνεργασία με την κολομβιανή οργάνωση των FARC, σκόπευαν να μεταφέρουν 15 τόνους κοκαΐνη στις ΗΠΑ. Αυτό θα γινόταν για να τις πλήξουν.

Η ανακοίνωση τονίζει πως “πρόκειται για εξόφθαλμα γελοίες και προβοκατόρικες κατηγορίες”. Ενώ προσθέτει πως έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πρόσχημα για τους ιμπεριαλιστές ώστε να κλιμακώσουν την επίθεσή τους.

Γίνεται λόγος για το επονομαζόμενο “Δημοκρατικό Μεταβατικό Πλαίσιο”. Αυτό αποτελεί το νέο σχέδιό που δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανατροπή της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.

Προσθέτει δε, πως, ανακοίνωσε την 1η του Απρίλη πως ξεκινά μεγάλης έκτασης ναυτική και αεροπορική επιχείρηση “κατά των ναρκωτικών”. Η επιχείρηση θα λάβει χώρα στην Καραϊβική Θάλασσα, με φανερό το πρόσχημα τις στημένες κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ επικαλείται αναφορές των τελευταίων ωρών για μεγάλης κλίμακας κινήσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ πλησίον της Βενεζουέλας.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα. Εκφράζει μάλιστα την απαίτησή του να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε επιθετική ενέργεια ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή του.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως το ΚΚΕ για μια φορά ακόμη εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας. Αυτός είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για τις εξελίξεις στην πατρίδα του, όπως προσθέτει.

Δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του σε όλες τις συνθήκες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στο ΚΚ Βενεζουέλας και την ΚΝ Βενεζουέλας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...