Βενεζουέλα: Διασώθηκαν οκτώ στρατιώτες που απήχθησαν από ένοπλη ομάδα

Ο Βλαντιμίρ Παντρίνο υποδέχεται τους οκτώ στρατιώτες της Βενεζουέλας που απήχθησαν από ένοπλη ομάδα στις 23 Απριλίου
Ο Βλαντιμίρ Παντρίνο υποδέχεται τους οκτώ στρατιώτες της Βενεζουέλας που απήχθησαν από ένοπλη ομάδα στις 23 Απριλίου / Πηγή: Twitter

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βενεζουέλας. Βλαντιμίρ Παντρίνο, οκτώ στρατιώτες της Βενεζουέλας που απήχθησαν από ένοπλη ομάδα κοντά στα σύνορα της Κολομβίας διασώθηκαν.

Ο στρατηγός Παντρίνο δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή στην οποία απελευθερώθηκαν οι οκτώ, ή για τους απαγωγείς που τους είχαν πάρει.

Μια ομάδα ανταρτών της Κολομβίας είπε ότι ήταν πίσω από την απαγωγή των στρατιωτών.

Μια ομάδα που ονομάζεται 10ο μέτωπο Martín Villa δήλωσε σε επιστολή που απέστειλε στον Ερυθρό Σταυρό τον Μάιο ότι είχε συλλάβει τους στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις 23 Απριλίου στην πολιτεία Apure της Βενεζουέλας, που συνορεύει με την Κολομβία.

Η ομάδα, η οποία αποτελείται από πρώην μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc) που δεν συμφώνησαν με την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Farc και της κολομβιανής κυβέρνησης το 2016, δήλωσε ότι ήθελε να παραδώσει τους “αιχμάλωτους πολέμου”.

Δεν είναι σαφές γιατί χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να απελευθερωθούν.

Στη δήλωσή του, ο στρατηγός Παντρίνο είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ψάχνουν για δύο ακόμη στρατιώτες, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για την εξαφάνισή τους.

Πηγή: BBC

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...