Βενεζουέλα: Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων

Σημαία Βενεζουέλας
Σημαία Βενεζουέλας

Καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και σε άλλους κλάδους εργαζομένων στη Βενεζουέλα, για αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, το ΚΚ Βενέζουέλας (ΚΚΒ) με συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στους αγώνες αυτούς και στην πρωτοπόρα δράση των μελών του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο.

Όπως σημείωσε η Χανόι Ρόσας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΒ, «το Κόμμα παλεύει στους δρόμους για την οικοδόμηση της ευρύτερης ενότητας δράσης για την αντιμετώπιση της επίθεσης του κεφαλαίου και των συμμάχων του στην κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης και τις επιθέσεις των ιμπεριαλιστών αλλά και τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης Μαδούρο».

Σημείωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει τον κόσμο ανάποδα. Χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους και το ΚΚΒ ως ακροδεξιά επειδή διεκδικούν τα δικαιώματά τους και αυτός που κάθεται να διαπραγματευτεί με την αντίδραση είναι η κυβέρνηση του Μαδούρο στο Μεξικό».

Κατήγγειλε επίσης την προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να φιμώσει τον Οσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΒ και βουλευτή.

Ακόμα σχολιάζοντας το μήνυμα του Προέδρου Μαδούρο για το 2023, σημείωσε ότι «ο απολογισμός του ήταν μάλλον η παρουσίαση διογκωμένων στοιχείων που είναι ενθαρρυντικά για τους καπιταλιστές και που δεν αντικατοπτρίζουν την καθημερινή πραγματικότητα του λαού της Βενεζουέλας».

Το ΚΚ Βενεζουέλας πραγματοποίησε μια πανεθνική συνάντηση με αγωνιστές εκπαιδευτικούς και ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη οργάνωσης, κινητοποίησης και υπεράσπισης των ιστορικών κατακτήσεων του κλάδου. Επίσης κατήγγειλε τις συλλήψεις συνδικαλιστών μεταλλεργατών της επιχείρησης «Sidor» στην επαρχία Γουαγιάνα και άλλων κρατικών βιομηχανικών επιχειρήσεων, όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά τους.

Ταυτόχρονα οι Βενεζουελάνοι κομμουνιστές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον «δίκαιο αγώνα του λαού του Περού, που είναι θύμα μιας βίαιης καταστολής».

Δείτε ακόμα...