Βερολίνο: Ανοίγματα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

Γερμανία
Πηγή : Eurokinissi

«Η θαρραλέα ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και ΗΑΕ είναι το πρώτο καλό νέο από τη Μέση Ανατολή εδώ και πολύ καιρό και, ταυτοχρόνως, μία ευκαιρία για νέα κινητικότητα στον διάλογο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων», δήλωσε χτες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, κατά τη συνάντησή με τους ομολόγους του από Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι, και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχγιάν στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ισραήλ και ΗΑΕ μετά την υπογραφή της συμφωνίας ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων στις 15 Σεπτέμβρη στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την «εμπιστοσύνη» των δύο χωρών να επιλέξουν το Βερολίνο ως τόπο για τη συνάντησή τους, με μεταξύ άλλων θέμα τη διερεύνηση τρόπων «διαμόρφωσης των μελλοντικών σχέσεων».

Πέραν, των ευχολογίων για τις διμερείς σχέσεις των Ισραήλ και ΗΑΕ, έδειξε και την ουσία των επιδιώξεων της Γερμανίας, δηλώνοντας οτι: «Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία. Η Γερμανία και η Ευρώπη θέλουν να βοηθήσουν. Ελπίζω πως το Βερολίνο θα προσφέρει ένα καλό πλαίσιο συζητήσεων για βήματα σε αυτό το μονοπάτι».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...