Βιάτσεσλαβ Βολοντίν: Η Δύση δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνη για την ήττα στην Ουκρανία

Βιάτσεσλαβ Βολοντίν (Vyacheslav Volodin), Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Φώτο Αρχείου / Βιάτσεσλαβ Βολοντίν (Vyacheslav Volodin), Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τη Μόσχα, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η Δύση δείχνει ότι δεν θέλει να θεωρηθεί υπεύθυνη για την ήττα στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι εξαρτάται από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι εάν θα επαναρχίσει τις συνομιλίες.

«Μια νέα ρητορική αναδεικνύεται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες: Το θέμα των συνομιλιών για μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον Ζελένσκι. Προηγουμένως επέμεναν στο αντίθετο. Δήλωσαν ότι η σύγκρουση πρέπει να αποφασιστεί αποκλειστικά στο πεδίο της μάχης. Συνειδητοποίησαν ότι δεν θα υπήρχε νίκη με τον Ζελένσκι και δεν θέλουν να φέρουν την ευθύνη για μια ήττα», είπε ο Βολοντίν στο Telegram.

Ο Βολοντίν είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. “Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε τη νίκη. Το αποτέλεσμα απογοήτευσε τους δυτικούς χορηγούς”.

Ο Βολοντίν επεσήμανε ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζει τους αξιωματούχους τους να αντιδράσουν. «Αμερικανοί και Ευρωπαίοι άρχισαν να εκφράζουν τη θέση τους για τα γεγονότα στην Ουκρανία. Δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους για την πολιτική του πολέμου. Πληθωρισμός, αύξηση των τιμών, προβλήματα με τους ενεργειακούς πόρους και άλλες δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, δεν μπορεί παρά να τους ανησυχεί παραμονές του χειμώνα», είπε ο πρόεδρος της Δούμας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...