Βικτωρία Κούτση: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και στα κόμματα που την στηρίζουν

Την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών ανέδειξε στη παρέμβαση της η Βικτωρία Κούτση, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σήμερα Δευτέρα 13 Μάη σε τηλεοπτική εκπομπή του «Action 24».

Τόνισε πως η πολιτική της ΕΕ, όχι απλά είναι ενάντια στα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων, που άλλωστε η ίδια η ΕΕ ως πρωταγωνίστρια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις ξεριζώνει από τις χώρες τους, αλλά από τη μια εντείνει την καταστολή σε βάρος τους και από την άλλη ακολουθεί μια πολιτική που θα εξασφαλίζει φθηνά εργατικά χέρια για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από προτάσεις του ΚΚΕ σχετικά με αυτό το ζήτημα, όπως για παράδειγμα το να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες τελικού προορισμού τους, χωρίς να εγκλωβίζονται σε δομές-φυλακές ψυχών όπως συμβαίνει σήμερα.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως ο λαός με τις ευρωεκλογές, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ, μπορεί να στείλει μήνυμα καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την στηρίζουν. 

Σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται με την τεράστια ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων, ζητήματα που αφορούν τους λαούς όλης της Ευρώπης, είπε πως για όλα αυτά είναι ακριβώς υπεύθυνη η πολιτική της ΕΕ και απέναντι της μπορεί να σταθεί μόνο ένα ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...