Βλ. Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλα τα μέσα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

Με τις υπογραφές των σχετικών συμφωνιών ολοκληρώθηκε η τελετή για την προσάρτηση του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσία, βήμα που θα κλιμακώσει περαιτέρω την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει πως στο εξής θα θεωρεί τα ουκρανικά χτυπήματα με ΝΑΤΟικά όπλα σε αυτά τα εδάφη επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων. 

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο. «Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί αφέντες τους στη Δύση: Οι άνθρωποι στο Ντονέτσκ, στο Λουγκάνσκ, στη Χερσώνα και στη Ζαπορόζια γίνονται πολίτες μας. Για πάντα!», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν θα προδώσει ποτέ τους κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ζωή του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας».

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις. «Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές», είπε.

Μετά την ομιλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες με τους Denis Pushilin, Leonid Pasechnik, Vladimir Rogov και Vladimir Saldo για την ένταξη του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή: «Ria Novosti»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...