Βομβαρδισμοί σε ουκρανικές πόλεις και μάχες στα ανατολικά

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο μετά από έναν συναγερμό για αεροπορική επιδρομή σήμερα το πρωί.

Εκρήξεις έχουν ακουστεί σε δύο περιοχές στα ανατολικά και νότια προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας. Θραύσματα πυραύλων έπεσαν και στο κέντρο του Κιέβου.

Η αντιαεροπορική άμυνα έχει ενεργοποιηθεί και οι διασώστες κατευθύνονται προς τις περιοχές των εκρήξεων, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων «Telegram».

Αξιωματούχοι, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν εκρήξεις στο Χάρκοβο, στο Χμελνίτσι, στο Ρίβνε, στη Βινιτσκά, στη Λβιβ, αλλά και σε περιοχές του Ιβάνο – Φρανκίφσκ.

Στην πόλη του Ρίβνε στα δυτικά της Ουκρανίας αναφέρθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ μία μερική διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ρωσική επίθεση είχε ως στόχο ενεργειακές υποδομές.

Από την άλλη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 19 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στη διάρκεια της νύχτας.

Ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ, άλλο ένα στο Μπέλγκοροντ και ακόμη ένα στην περιοχή Ορλόφ. Τα υπόλοιπα καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη σχετική ενημέρωση δεν υπήρχαν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Συνεχίζονται οι μάχες στα περίχωρα στην ανατολική Ουκρανία

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες, στα ανατολικά, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν να καταλάβουν τις περιοχές που έχασαν την περασμένη εβδομάδα, νότια του Μπαχμούτ.

Στο επίκεντρο των επιχειρήσεων το χωριό Αντριίβκα, όπου σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει εκ νέου τους λόφους έξω από τον οικισμό.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε από την πλευρά του ότι αποκρούστηκε επίθεση του ρωσικού στρατού κοντά στη Μαριίνκα, που βρίσκεται επίσης στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν στα περίχωρα της κοινότητας Ρομπότινε, στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, «Reuters»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...