Βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη

Μετά τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 13/11/2022 στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης
Φώτο Αρχείου / Μετά τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 13/11/2022 στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) διέψευσε, με δήλωσή του, πως είχε οποιαδήποτε ανάμειξη στη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

«Είναι γνωστό πως δεν έχουμε καμιά σχέση μ’ αυτό το περιστατικό, πως δεν στοχοθετούμε τους αμάχους και απορρίπτουμε τις ενέργειες που τους στοχοθετούν», αναφέρει το PKK σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat που πρόσκειται στο κόμμα.

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει έναν δίκαιο και θεμιτό απελευθερωτικό αγώνα (…) Είναι συνεπώς εκτός συζήτησης για εμάς να στοχοθετήσουμε αμάχους με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το «Κέντρο Υπεράσπισης του Λαού», έναν οργανισμό του PKK.

Το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα κατηγόρησε εξάλλου την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «δείχνει ως στόχο το Κομπάνι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...