Βόρεια Ελλάδα: Εκτός από τα λιμάνια οι Αμερικανοί θέλουν και τα…μαρούλια μας

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ρίχνουν κόκκινες μπογιές σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά άρματα μάχης που μεταφέρονται μέσω Έβρου σε Ρουμανία και Πολωνία
Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ρίχνουν κόκκινες μπογιές σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά άρματα μάχης που μεταφέρονται μέσω Έβρου σε Ρουμανία και Πολωνία

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και η τεράστια διεκπεραίωση δυνάμεων που πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα με αιχμή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την εμπλοκή των λιμανιών της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης χρειάζεται και Διοικητική Μέριμνα.

Τι ψάχνουν οι αμερικανικές αλεπούδες;

«Από ντομάτες μέχρι μπετόν, όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις, είναι αυτά που θέλουμε να τα προμηθευόμαστε από την Ελλάδα…» τόνισε ο Matt DiNenna, Commanding Officer, Area Support Group Balkans Mission Greece. Αυτά και…φρέσκα λαχανικά, μαρούλια, χημικές τουαλέτες, παγούρια νερό και πολλά ακόμη ζήτησαν οι Αμερικάνοι.

Δεν έφτασαν οι ζορισμένες κότες της Αλεξανδρούπολης για τους χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες που αλωνίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη στη Βόρεια Ελλάδα και ζητούν κάθε λογής επενδύσεων από Έλληνες επιχειρηματίες για τις εγκαταστάσεις, εργασίες έως και την διατροφή τους.

Αυτά ακούστηκαν σε ενημερωτική εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ.

Για την διαδικασία μίλησαν εξειδικευμένα στελέχη της Μονάδας Υποστήριξης που παρουσίασαν τις λεπτομέρειες του συστήματος προμηθειών του Αμερικανικού Στρατού (προκηρύξεις, διαδικασίες συμμετοχής στους διαγωνισμούς, χρονοδιαγράμματα κλπ).

Ακούστηκαν κι άλλα. Αυτή τη φορά απ’ έξω απ’ το αμερικανικό Προξενείο. «Έξω οι νατοϊκοί δολοφόνοι από το λιμάνι». Ενώ, «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» έγραφε ένα από τα πανό της μαζικής διαδήλωσης της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης ενάντια την παρουσία πέντε νατοϊκών στρατιωτικών πλοίων στο λιμάνι.

Ένα είναι σίγουρο, “ντομάτες και μαρούλια” επιφυλάσσει ο λαός μας στα “ζουμπουρλούδικα ναυτάκια” που δεν έχουν έρθει για καλό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...