Βόρεια Κορέα: Δοκιμή υποβρύχιου drone με πυρηνική δυνατότητα

Πηγή: KCNA

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως στη διάρκεια του προηγούμενου 48ωρου προχώρησε σε δοκιμή ενός νέου υποβρυχίου drone ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, σε αντίδραση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι βορειοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν από την Τρίτη έως την Πέμπτη το νέο οπλικό σύστημα στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Χαμγκιόνγκ. Σύμφωνα με το KCNA, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει την ικανότητα να προκαλέσει «ραδιενεργό τσουνάμι μεγάλης κλίμακας» με υποβρύχια έκρηξη και να καταστρέψει εχθρικά πλοία και λιμάνια. Το υποβρύχιο drone «μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε ακτή ή λιμάνι και να ρυμουλκηθεί από πλοίο», κατά το KCNA.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την ολοκλήρωση των στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», που πραγματοποιούν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, με τη συμμετοχή αμερικανικού πλοίου αμφίβιας επίθεσης. Στα γυμνάσια συμμετέχουν κάπου 12.000 μέλη του ναυτικού και των πεζοναυτών, 30 πολεμικά πλοία, 70 αεροσκάφη και 50 οχήματα αμφίβιας επίθεσης, σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτικο στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...