Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλιστικού πυραύλου

Βόρεια Κορέα Πυραυλική Δοκιμή
Φώτο Αρχείου / Εκτόξευση πυραύλων Πηγή: KCNA

Νέα εκτόξευση πυραύλου έγινε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα, η 10η βαλλιστική δοκιμή από την αρχή της χρονιάς.

Το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της χώρας, πως η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε πύραυλο «άγνωστου τύπου» από την περιοχή Σουνάν, προσθέτοντας πως ΗΠΑ και Νότια Κορέα κάνουν «περαιτέρω ανάλυση» των παραμέτρων της δοκιμής.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο καταδίκασε τη δοκιμή και αξίωσε η Πιονγκγιάνγκ να απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες.

Ακόμα, ΗΠΑ και Νότια Κορέα υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον δύο από τις βαλλιστικές δοκιμές που η Πιονγιάνγκ έκανε από την αρχή του έτους αφορούσαν πύραυλο διηπειρωτικό, τον Hwasong-17, που ως τώρα δεν είχε χρησιμοποιηθεί.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ενίσχυσαν τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχουν αναπτύξει στη Νότια Κορέα και έκαναν αεροπορικά γυμνάσια στην Κίτρινη Θάλασσα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν επανέλαβε σήμερα τις ελπίδες του Πεκίνου «ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα διατηρηθεί στη Χερσόνησο και ότι όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν από κοινού για την προώθηση ειρηνευτικών συνσομιλιών αλλά και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...