Βόρεια Μακεδονία: «ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ»

Άρματα Μάχης Τ-72 της Τσεχίας στέλνονται στην Ουκρανική Κυβέρνηση - Απρίλιος 2022
Φώτο Αρχείου / Άρματα Μάχης Τ-72 της Τσεχίας στέλνονται στην Ουκρανική Κυβέρνηση – Απρίλιος 2022

«ΝΑΤΟικότερη του ΝΑΤΟ», η Βόρεια Μακεδονία, το νεότερο μέλος της ευρωατλαντικής συμμαχίας, ετοιμάζεται να στείλει τανκς και πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια.

Την προθυμία της εξήρε ένα ανώτερο στέλεχος της ουκρανικής κυβέρνησης, γράφοντας στο Twitter: «Η Βόρεια Μακεδονία συμφώνησε να προμηθεύσει άρματα μάχης και αεροπλάνα στην Ουκρανία για να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη εισβολή της Μόσχας.

Πολλά έθνη δείχνουν περισσότερο θάρρος σήμερα από όσο δείχνουν τα μισά κράτη του G20. Ενας φίλος φαίνεται στις δυσκολίες. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η χώρα ή πόσο μεγάλο είναι το ΑΕΠ της, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τι καρδιά έχει».

Οσοι ισχυρίζονταν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έφερνε «ασφάλεια» και «σταθερότητα» στην περιοχή, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που «έσκιζε τα ρούχα του» ότι καμία σχέση δεν είχε η Συμφωνία με το σχέδιο για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» της Βαλκανικής, τώρα αποκαλύπτονται με κρότο.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, με την υπογραφή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το πιστοποιητικό γέννησης ενός ακόμα ΝΑΤΟικού «εταίρου», πρόθυμου να αναλάβει και τις πιο δύσκολες αποστολές προκειμένου να προχωράει στην περιοχή η εγκληματική ευρωατλαντική στρατηγική, που βάζει σε κίνδυνο τον γειτονικό και τους άλλους λαούς.

Δείτε ακόμα...