Βουλή: Ερώτηση για τις νέες αυξήσεις των πληρωμών των ασθενών σε φάρμακα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, Λαμπρούλης Γιώργος και Παφίλης Θανάσης με θέμα την «Τις νέες αυξήσεις των πληρωμών των ασθενών σε φάρμακα».

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Η κυβέρνηση στις 20 Ιούνη προχώρησε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) λίστας εκατοντάδων φαρμάκων με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων φαρμάκων προσθέτει νέα βάρη στην ήδη ακριβή φαρμακευτική περίθαλψη του λαού και νέα κέρδη στους φαρμακοβιομήχανους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η ανάπτυξη με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που έχει ως “Ευαγγέλιο” η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη του λαού, ακόμη και για θέματα που αφορούν την υγεία του κατά συνέπεια ενδεχομένως και τη ζωή του.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.Α.Σ.) διαμαρτύρεται έντονα για τις απαράδεκτες αυξήσεις και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της, στη νέα προκλητική αύξηση των αναγκαίων για την υγεία του λαού μας φαρμάκων. Η κυβέρνηση ενισχύει τις πληρωμές των ασθενών προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και να ενισχύεται η παντός στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πολιτική που στήριξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας της αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συμπέρασμα είναι, ότι όσο τα φάρμακα και τα εμβόλια αποτελούν χρυσοφόρα εμπορεύματα της καπιταλιστικής βιομηχανίας έρευνας, παραγωγής και διακίνησης των φαρμάκων, μόνιμα κερδισμένοι θα είναι οι φαρμακοβιομήχανοι και μόνιμα χαμένοι θα είναι οι ασθενείς και οι ανάγκες τους είτε αντιμετωπίζοντας τεχνητές ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα είτε όταν τα βρίσκουν να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής, εισφοράς συμμετοχής των ασθενών για όλα τα φάρμακα.
  • Χρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με φορολογία του κεφαλαίου.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...