Βουλή: Με απόλυτη σύμπνοια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η κύρωση της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

EUROKINISSI

Απροκάλυπτη ήταν η συμπόρευση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ. 

Τα τρία κόμματα όχι μόνο ψήφισαν μαζί στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, αλλά επιδόθηκαν σε προκλητικούς πανηγυρισμούς για να συγκαλύψουν τους τεράστιους κινδύνους που δημιουργούν αυτού του είδους οι αποφάσεις για τον ελληνικό λαό. 

Στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της ελληνικής εμπλοκής, άφησαν κατά μέρος τις συνηθισμένες «κοκορομαχίες» τους, για να στηρίξουν με κάθε τρόπο μια στρατηγική επιλογή της αστικής τάξης. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στην παρέμβασή του πανηγύρισε για την κύρωση της ένταξης των δύο χωρών από τη «συντριπτική πλειοψηφία» των κομμάτων στην Ελληνική Βουλή, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε, «ειδικά αυτή την περίοδο με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Προκλητικά επιδόθηκε σε θριαμβολογίες για την παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους ΝΑΤΟικούς, λέγοντας πως ήταν μία «πολύ πετυχημένη επιλογή» το συγκεκριμένο λιμάνι και «σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας. «Η Αλεξανδρούπολη είναι ο κύριος λιμένας ενίσχυσης της Ουκρανίας από το ΝΑΤΟ και εάν δει κανείς τους αγωγούς, τις πλωτές εγκαταστάσεις και το συνολικό υπηρετούμενο σχεδιασμό, πρέπει να δώσει εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την επιλογή της», ανέφερε, τη στιγμή που η χώρα μετατρέπεται σε μέρος του πολέμου και στόχο αντιποίνων. 

Τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο εισηγητής του, Γ. Μπουρνούς. «Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε πολλά, γιατί δεν αποτελεί μόνο κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου κι έναν φονικότατο πόλεμο, αλλά ανοίγει τον δρόμο σε προσαρτήσεις εδαφών και πολεμικές επιχειρήσεις σε έκταση που δεν έχουμε ξαναδεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε, λες και …δεν γνωρίζει για τους δεκάδες πολέμους και επεμβάσεις όπου έχει συμμετάσχει το ΝΑΤΟ!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σπείρει νέες αυταπάτες για τον χαρακτήρα και τον ρόλο της ΕΕ, η οποία «εάν ήταν στρατηγικά πιο αυτόνομη, θα είχε εξισορροπητικό ρόλο στην Ευρώπη και θα άμβλυνε τον ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας», όπως ισχυρίστηκε, αποκρύπτοντας ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμμετέχουν ενεργά και διεξάγουν πολέμους σε διάφορα σημεία του πλανήτη για την εξυπηρέτηση των δικών τους ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Μάλιστα, σε αυτό το πνεύμα της αθώωσης του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, ανέφερε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερα να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ και όχι στο ΝΑΤΟ, την ώρα που το 90% των χωρών-μελών της ΕΕ είναι και μέλη του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. 

Τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, εξέφρασε ο βουλευτής του Α. Λοβέρδος, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να μεμφθεί την κυβέρνηση γιατί άργησε να μεταβεί στο Κίεβο, προκειμένου να καταδειχθεί και επίσημα η στοίχιση της ελληνικής κυβέρνησης με τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Δεν παρέλειψε και αυτός να πανηγυρίσει για τη συμφωνία που επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των αστικών κομμάτων στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. 

Πηγή: 902.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...