Βουλή: Να υπογραφεί σύμβαση του Υπουργείου Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου

11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας - Κρήτη
Φώτο Αρχείου / 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας – Κρήτη / Πηγή: HAF

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας με την οποία ζητά να υπογραφεί σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου. Θυμίζουμε ότι η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με έγγραφό της προς τον Υπουργό Άμυνας είχε μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, για το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.

Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ:

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό των μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, διότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς, κάτι που απαγορεύεται λόγω κορονοϊού, είτε να καταβάλουν τη δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη συνέχεια καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην υπηρεσία και η πληρωμή της δαπάνης μπορεί να φθάσει μέχρι και τους οκτώ (8) μήνες, επιβαρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των στελεχών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου;

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης
Συντυχάκης Μανώλης

Δείτε ακόμα...