Βουλή: Ολοκληρώθηκε χθες η ψήφιση των ΠΝΠ

Βουλή
Πηγή: Eurokinissi

Μ τη γνωστή πλέον διαδικασία, fast track ψήφισης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), που έχει ανοίξει η κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής προστέθηκε χτες και η ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 20 Μάρτη. Με τη νέα ΠΝΠ οι μεγάλες επιχειρήσεις εφοδιάζονται με νέα μέτρα που θα μείνουν και την επόμενη μέρα.

Κατατέθηκε με μορφή νομοσχεδίου από το υπουργείο Υγείας με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις».

Περιέχει σειρά ρυθμίσεων που ενισχύουν παραπέρα και θωρακίζουν την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο εφιαλτικό τοπίο στους χώρους δουλειάς. Οσο για το σύστημα δημόσιας Υγείας, προβλέπονται για τα «μάτια του κόσμου» μερικά ημίμετρα, που μόνο ως κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν μπροστά στις τεράστιες ανάγκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα, μέσα σε κλίμα “εθνικής ομοψυχίας”, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, επιδόθηκαν σε «εποικοδομητικές» προτάσεις, παροτρύνοντας την κυβέρνηση «για ακόμα πιο τολμηρά μέτρα» υπέρ του κεφαλαίου, γιατί αυτό που «προέχει είναι να βγουν όρθιες οι επιχειρήσεις» από την «υγειονομική κρίση».

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά, ενώ ΚΙΝΑΛ, Ελ. Λύση και ΜέΡΑ25 παρών.
Το ΚΚΕ, στην αντίπερα όχθη, καταψήφισε το νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση, με αφορμή την πανδημία και με τις πλάτες των άλλων αστικών κομμάτων, βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τη νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα με βάση τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου που ήδη είχε στα σχέδιά της. Ενώ κατέθεσε παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις υπέρ των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...