Βουλή: Προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο 212 ΚΙΧΝΕ

Στρατιώτες Υγειονομικού Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Ελληνικού Στρατού
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Υγειονομικού Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Ελληνικού Στρατού

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Άμυνας για τις ελλείψεις στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ). Η Ερώτηση του ΚΚΕ κατατίθεται για άλλη μια φορά επικαιροποιημένη με βάση νέες καταγγελίες της Ένωσης Στρατιωτικών Ξάνθης (μέλος της ΠΟΕΣ) και στρατευμένων. Σημειωτέων, αντίστοιχη Ερώτηση είχε καταθέσει το ΚΚΕ και στις 24 Μάη χωρίς να λάβει ακόμη απάντηση. Αφού περιγράφονται, στην παρούσα, αναλυτικά οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, οι Βουλευτές Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης ζητούν από τον Υπουργό να λάβει άμεσα μέτρα η κυβέρνηση για τη στελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη, με τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με κάλυψη των αναγκών του σε εξοπλισμό.

Ολόκληρη η Ερώτηση του ΚΚΕ:

Θέμα: Προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ)

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σχετικά με τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε κάποιες ιατρικές ειδικότητες και τον εξοπλισμό στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), είχε καταθέσει στις 24 Μαΐου 2021 σχετική ερώτηση (6812).

Σ’ αυτή την ερώτηση το ΚΚΕ και για τη συγκεκριμένη υγειονομική Μονάδα, επεσήμαινε την απουσία, των ειδικοτήτων του δερματολόγου, ενδοκρινολόγου και γυναικολόγου, χωρίς η κυβέρνηση να έχει απαντήσει μέχρι σήμερα για αυτές τις ελλείψεις.

Ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), εκφράζονται παράπονα από μέλη της Ένωσης καθώς μετατίθενται από το 212 ΚΙΧΝΕ σε άλλες υγειονομικές Μονάδες, μακριά από την πόλη της Ξάνθης, επιπλέον δύο νευρολόγοι, μία αιματολόγος και τρεις νοσηλεύτριες. Αποτέλεσμα αυτού είναι και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ήδη υπηρετούντος προσωπικού στο 212 ΚΙΧΝΕ, να επιτείνεται ακόμη περισσότερο η αδυναμία παροχής υγειονομικών υπηρεσιών απ’ τη συγκεκριμένη Μονάδα.

Επιπλέον, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο έγγραφό της, επισημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με χρόνια προβλήματα, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται άνοσα, αναγκάζονται να μετακινούνται για εξετάσεις ή θεραπείες σε άλλες στρατιωτικές υγειονομικές δομές, όπως το 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση δε που επικρατεί στο πολιτικό νοσοκομείο της πόλης της Ξάνθης, περιγράφεται με δραματικούς τόνους, τόσο από το ίδιο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του όσο και από τους κατοίκους της πόλης, με αποτέλεσμα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ή και μέλη των οικογενειών τους να ταλαιπωρούνται διπλά.

Η κυβέρνηση αντί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και του εξοπλισμού του, καθιστώντας το ικανό να παράσχει σύγχρονες υγειονομικές υπηρεσίες στο στρατιωτικό προσωπικό της περιοχής, το αποδυναμώνει περαιτέρω, «μπαλώνοντας» ανάγκες άλλων νοσοκομείων, με μετακινήσεις πολύτιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για τη στελέχωση του 212 Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας στην Ξάνθη, με τις απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κάλυψη των αναγκών του σε εξοπλισμό;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Δείτε ακόμα...