Βουλή: Προβλήματα στις υγειονομικές εξετάσεις υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Σε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας προχώρησαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα στις υγειονομικές εξετάσεις υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών. Ακολουθεί η ερώτηση:

“Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με έγγραφά τους κάνουν γνωστό πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία, οι υποψήφιοι συναντούν δυσκολίες σχετικά με τη βεβαίωση που απαιτείται για καρδιολογικό έλεγχο στο νοσοκομείο της Χίου. Όπως αναφέρεται στα έγγραφά τους οι εξεταζόμενοι ημερησίως δεν μπορούν να υπερβούν τα τρία άτομα.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου επισημαίνει τον κίνδυνο οι υποψήφιοι να μην προλάβουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προτείνουν οι υποψήφιοι για το διαγωνισμό να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, που θα μετακινηθούν και για άλλες υγειονομικές εξετάσεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό;”

Δείτε ακόμα...