Βουλή: Ψηφίστηκε το νέο εξοπλιστικό πακέτο που φορτώνει με νέα βάρη το λαό για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ

EUROKNISSI

Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και της «Ελληνικής Λύσης» και το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι συμβάσεις που αφορούν την αγορά των τριών γαλλικών φρεγατών «Belhara» και των έξι επιπλέον «Rafale» και οι οποίες είχαν κατατεθεί ως νομοσχέδιο από το υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι ενταγμένο στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους οποίους συμμετέχει ενεργά η εγχώρια αστική τάξη για να αναβαθμίσει τον ρόλο και τις μπίζνες της στην ευρύτερη περιοχή, με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, πέρα από παρατηρήσεις στα επιμέρους, να πίνουν νερό στα συμφέροντά της. Ο λογαριασμός και αυτών των συμβάσεων θα σταλεί – όπως πάντα – στον λαό, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει για τους σχεδιασμούς αυτούς τόσο με τη βαθύτερη εμπλοκή του, με ανυπολόγιστους κινδύνους, στους ανταγωνισμούς που «τρέχουν» και βάζουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, όσο και με πάνω από 4 δισ. ευρώ.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και κατήγγειλε τις συμβάσεις για τις φρεγάτες και τα μαχητικά, δεν καταψήφισε μόνο την αγορά των τορπιλών, με τους βουλευτές του να αναδεικνύουν ότι οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που φορτώνεται ο λαός συνδέονται με τις ανάγκες των ΝΑΤΟ, και όχι με την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Η θέση του ΚΚΕ για τα νέα εξοπλιστικά είναι «ευθυγραμισμένη με τις ανάγκες του λαού, συμπεριλαμβανομένων των αναγκών του για τη θωράκιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ασφάλειας του, της φιλίας και συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής και όλου του κόσμου», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου τώρα ή αργότερα, επισημαίνοντας πως η μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών κάνει τη χώρα θύτη αλλά και θύμα, μαγνήτη επιθέσεων. Απέναντι σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η πίστη στη δύναμη του αγώνα που θα συγκρούεται με την πολιτική της εμπλοκής, και συμπλήρωσε πως χρειάζεται γραμμή σύγκρουσης με όσους οδηγούν το λαό στο πολεμικό σφαγείο. 

Στόχος είναι η ενίσχυση του ΝΑΤΟ απέναντι σε Ρωσία – Κίνα είπε στην πρωτολογία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης. Προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ τοποθετείται στα ζητήματα των εξοπλισμών με κριτήριο τι προσανατολισμό έχουν οι εξοπλισμοί και ποιες ανάγκες εξυπηρετούν. Εν προκειμένω τα συστήματα αυτά στοχεύουν στην ενίσχυση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεσή του με την Ρωσία και την Κίνα, αλλά και την επιθυμούμενη από την ελληνική αστική τάξη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, για να αποκομίσει κέρδη από την αιματοβαμμένη λεία. Όλα τα παραπάνω είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Στην δευτερολογία του, ο Νίκος Παπαναστάσης, ανέλυσε τον παραπλανητικό χαρακτήρα που έχουν για το λαό οι εκκλήσεις των αστικών κομμάτων περί «εθνικής ομοψυχίας» και «συναίνεσης»

Τη στρατηγική σύμπλευση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και από κοντά των άλλων αστικών κομμάτων, την οποία επιδίωξαν να αποκρύψουν μέσα από την άσφαιρη αντιπαράθεσή τους στη Βουλή, ανέδειξε πολύ συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαρίνος.

Ολες οι κυβερνήσεις αγοράζουν οπλικά συστήματα που «κουμπώνουν» με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, « έχει κολλήσει ένσημα σε αυτήν την πολιτική», ενώ αναφέρθηκε στα «έργα και τις ημέρες» του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται τώρα ως «αθώα περιστερά», όταν «τα έδωσε όλα» στο ΝΑΤΟ για να βομβαρδίσει τον λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Πατριωτισμός είναι η προστασία των δικαιωμάτων του λαού και η ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Ο πραγματικός πατριωτισμός μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με τον απεγκλωβισμό της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε ειδική αναφορά στην αναβάθμιση της βάσης της Σούδας που έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή επιβάλλουν επαγρύπνηση, κινητοποίηση και δράση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...