Βουλή: Υπερψηφίστηκε η επικίνδυνη για το λαό Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

EUROKINISSI

Δεκτή επί της αρχής κατά πλειοψηφία έγινε η νέα κατάπτυστη και επικίνδυνη για τον λαό Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δύο ανεξάρτητων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, ψήφισαν 300 βουλευτές, εκ των οποίων 181 υπερψήφισαν και 119 ψήφισαν κατά.

Το ΚΚΕ καταψήφισε, καταδίκασε και κατήγγειλε την Συμφωνία που βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα και επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδιο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών, αλλά και πιθανό στόχο. Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε την Συμφωνία «ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό και ιστορικά επιζήμια για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, «Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, παρότι καταψήφισαν την Συμφωνία, δεν αμφισβητούν τον αμερικανοΝΑΤΟικό προσανατολισμό της χώρα. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών ζητώντας περισσότερες βάσεις και μάλιστα σε νησιά του Αιγαίου!

Σημειώνεται ότι την ώρα που διεξαγόταν η συζήτηση και η ψηφοφορία, έξω από την Βουλή, αλλά και σε πλήθος πόλεων της χώρας, πραγματοποιήθηκαν μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια εναντίωσης στην Συμφωνία, από εργατικά συνδικάτα, μαζικούς φορείς, Φοιτητικούς Συλλόγους και Επιτροπές Ειρήνης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...