Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός

EUROKINISSI

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ ο κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε σύνολο 300 βουλευτών οι 158 ψήφισαν «υπέρ» και οι 142 ψήφισαν «κατά». 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν τον προϋπολογισμό και τον κατήγγειλαν ως αντιλαϊκό και βαθιά ταξικό υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Με τις τοποθετήσεις τους αποκάλυψαν ως βασικούς πυλώνες του προϋπολογισμού, την επέκταση των μέτρων στήριξης του κεφαλαίου, την ένταση της φοροληστείας απέναντι στον λαό, αλλά και το τσεκούρι στα κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών – ακόμα και για την Υγεία όταν η πανδημία θερίζει ζωές.

Ταυτόχρονα ανέδειξαν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα ώστε να ζει ο λαός καλύτερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής, αν απαλλασσόταν από το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Τον προϋπολογισμό του 2022 καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση υπερψήφισαν μόνο τις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...