Βρετανία: Άδεια ράφια και ελλείψεις προϊόντων

Καπιταλισμός - φτώχεια - ζητιάνος - Άστεγος στο Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Φώτο Αρχείου / Άστεγος στο Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο – / Πηγή: unsplash / Φωτογράφος: Tom Parsons

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε χθες, εξαιτίας της ανάρτησης της Τζούλια Νόβα, που επέλεξε να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της φορώντας μία μπλούζα με τα αρχικά της ΕΣΣΔ.

Στα λίγα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτησή της, η Τζούλια Νόβα, η οποία έχει καταγωγή από την Ουκρανία, όχι μόνο υπεραμύνθηκε της επιλογής της, αλλά με απλά λόγια εξήγησε πώς έζησαν οι γονείς της και οι παππούδες της την οικοδόμηση του σοσιαλισμού: «Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς από όσους γνωρίζουμε, υπήρχε δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσήλια, δουλειά και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος. Σπούδαζες και το ίδιο το κράτος κοιτούσε να σου βρει θέση εργασίας και ήξερες πως δεν θα έχεις άγχος για την επιβίωσή σου» τόνισε χαρακτηριστικά με τα λιποθυμικά επεισόδια να συνεχίζονται μέχρι το τελικό χτύπημα: «Και αν σκεφτείς ότι μετά την διάλυση, ο κόσμος πεινάει εκεί…».

Σήμερα, σε μία είδηση που έρχεται από τον…καπιταλιστικό παράδεισο της Βρετανίας διαβάζουμε για τα άδεια ράφια και τις ελλείψεις προϊόντων.

Σύμφωνα με την Τόμα, μια 22χρονη πωλήτρια σε σούπερ μάρκετ, «Δεν υπάρχει τίποτα στις αποθήκες». «Έχουμε ελλείψεις» σε όλα τα ράφια, «μερικές φορές λαμβάνουμε περιορισμένες ποσότητες (προϊόντων). Δεν έχουμε καν νερό!», προσθέτει.

Οι βρετανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεφοδιασμού εδώ και πολλούς μήνες, τα οποία η κυβέρνηση “τρέχει” να καλύψει πριν τα Χριστούγεννα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...