Βρετανία: Ένοπλος σκόρπισε το θάνατο στο Πλίμουθ – Έξι νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Έξι νεκροί, ανάμεσά τους ο δράστης κι ένα παιδί, καθώς και αρκετοί τραυματίες, είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου αργά τη νύχτα της Πέμπτης στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών κλήθηκαν να επέμβουν όταν σημειώθηκε «πολύ σοβαρό περιστατικό με τη χρήση πυροβόλων όπλων» στη συνοικία Κέιχαμ, κοντά στο λιμάνι.

«Θεωρούμε ότι όλοι πέθαναν εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστησαν από πυρά όπλων», διευκρίνισε η αστυνομία, υπογραμμίζοντας πως το συμβάν δεν αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.

Επικρατεί αβεβαιότητα για τη σχέση ανάμεσα στον οπλοφόρο και τα θύματά του, καθώς και για τα αίτια αυτού που έγινε στην πόλη περίπου 262.000 κατοίκων στην ήσυχη κομητεία Ντέβον.

«Η αστυνομία θέλει να υπογραμμίσει ότι δεν πρόκειται για συμβάν τρομοκρατικής φύσης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των δυνάμεων της τάξης και προστίθεται ότι δεν αναζητείται κανένα πρόσωπο που να συνδεόταν με το μακελειό. «Η έρευνα συνεχίζεται», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Ο 23χρονος δράστης αυτοκτόνησε μετά τις δολοφονικές επιθέσεις που διέπραξε. Προηγουμένως, είχε πυροβολήσει ακόμη και εναντίον μελών της οικογένειάς του.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...